Subotica

024 523280
Glet

Glet

GLETOVI

Glet je najfiniji malter.

Meša se određena količina gipsa sa vodom.

Postoji glet masa u obliku praha i gotove smeše(disperzivni materijal).

Nanos i mešanje gleta može da bude ručni ili mašinski.

U zavisnosti od sastava mogu da se nanose u različitim debljinama, npr. 0-3mm, 0-6mm, 6-30mm.

Unutrašnji glet može da buda na bazi gipsa ili kreča.

A spoljašnji glet ja na bazi cementa.

 

Materijali na bazi gipsa

U stambenim prostorjiama za gletovanje koristimo materijale u džakovima na bazi gipsa, na primer za zaptivanje zazora izmedju gips kartona, kao i za zidove unutrašnjih prostorija i plafona. Postoji materijali koje mogu da se koriste i za jedno i drugo.

Korišćenje ovih materijala nije preporučeno u prostorijama gde je vlažnost vazduha iznad 80%, odnosno ako se očekuje veliko mehaničko opterećenje.

 

Materijali na bazi kreča

Jako dobro propuštaju paru, zato se dobro ponašaju kod starih spomenika, na zidovima sa puno vlage i gde je vlažnost vazduha velika. Posebno je popularan kod klasičnih zgrada i kod obnova kuća od zemlje. Proizvodnja i korišćenje kreča je manje štetno za okolinu. Kreč ima dezinfekciono svojstvo.

 

Materijali na bazi cementa

Jako masivan prema fizičkim uticajima i otporan prema spoljašnjoj vlagi. Ovi materijali mogu da se koriste uz veća opterećenja. Postoje cement-gletovi i za vanjsku upotrebu sa ojačanim dejstvom. Na vlažnim zidovima se ne koriste zbog slabog propuštanja vlage.

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.