Szabadka

024 523280
Számítógépes színkeverés

Számítógépes színkeverés

Napjainkban egyre inkább teret hódítanak a színes falfestékek, egyre kevesebb lakásban találkozunk fehérre festett fallal. Mindenki igyekszik megtalálni azokat a színeket, árnyalatokat, amelyek leginkább tükrözik személyiségét és a színek hatást gyakorolnak a hangulatunkra.

Mindezek mellett azonban fontos számításba venni a lakás adottságait is, a helységek méretét és fényviszonyait. Ez azért fontos, mert a sötétebb színek összenyomják a teret, míg a világosabb árnyalatok tágasabbá teszik.

Amennyiben a már felhasználásra kész, színes falfestékek között nem találjuk meg álmaink színét, akkor a megoldás a számítógépes színkeverés. Ennek jelentős előnye többek között, hogy a lehetőségek gyakorlatilag határtalanok, több ezer szín közül választhatunk, és a színkód feljegyzésével akár hosszú évek múlva is előállítható pontosan ugyanaz a szín. A gépi színezéssel keverhetőek kültéri és beltéri falfestékek, vízbázisú és oldószeres zománcok, vakolatok és lazúrok is.

A színválasztás színkártyák segítségével történik. Legtöbb gyártó rendelkezik saját színrendszerrel és ehhez tartozó színkártyákkal. A színkeverő gépek különböző alapanyagokkal és színező pasztákkal dolgoznak. Léteznek azonban olyan szín rendszerek, melyek a világ minden pontján ismertek és használatosak. Ilyen pl. az NCS vagy a RAL színrendszer. Több ezer ányalatból választhat.

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.