Szabadka

024 523280
Festő-, burkoló, tapétázó szerszámok

Festő-, burkoló, tapétázó szerszámok

Festő szerszámok a kínálatunkból:

Festőhenger

A festőhengerek többnyire habszivacsból, velúrból vagy birkaszőrből készülnek és főként nagy felületek lefedésére használhatóak, megkönnyítik a plafon festését.

Az egy körbefutó színes csíkozásúak parketták, padlók és nagyon sima felületek bevonásához alkalmasak. A két körbefutó csíkozásúak sima, struktúra nélküli falak festésére, a három csíkkal ellátottak pedig durva falfelületekre tapéták átfestésére alkalmasak. A homlokzatokhoz a hosszirányú csíkozású hengerek közül célszerű választani.

Ecset

Kaparóecset

Ha puszta csiszolással nem távolítható el a régi festék, először le kell marni a falat, mielőtt újrafestené. Az erre a feladatra ideális kaparóecset műanyag foglalattal és erős nejlonsörtékkel rendelkezik, így még a legerősebb maróanyagnak is ellenáll.

Lapos- vagy lakkecset

Ezeket az ecseteket széles lemez fogja össze, s többnyire lakkozáshoz használatosak. Többféle vastagságban kaphatóak. Ajtókeretek és ablakok festésére is alkalmas.

Nagy laposecset

Homlokzatokhoz, padlókhoz és falakhoz hasonló nagy felületeken használatosak.

Lapos radiátorecset

Belső szélek és hornyok festésére kiválóan alkalmas.  Hajlított kivitelének köszönhetően könnyen hozzáférhetővé válik a kisebb helyeken is.

Radiátorecset

Részben hajlított nyelének köszönhetően bordás radiátorok festésére, sarkok és szélek, valamint nehezen hozzáférhető helyek előfestésére kiválóan alkalmas.

Tapétázó szerszámok a kínálatunkból:

A tapétázás elkerülhetetlen eszközei és szerszámai a következők:

tapétázó olló, csapózsinór (függő ónként is tudjuk használni), kúpos varrathenger.  
Szivacsból, gumiból gyártott. Festőspatula, sarokgörgő, háromszögletű karcoló szerszám, karcoló spatula, kaparókés, ragasztó fecskendő, ragasztó henger. Továbbá nyomóhenger, tapétakenő kefe, egyenes élű acél  tapétavonalzó, tapétasimító (trapéz), műanyag szálú tapétakefe és nem utoló sorban a pamutkesztyű.

Tapétázó olló

Erős felépítésű, rendszeres használatra tervezett szabóolló. Hosszabb penge segíti a könnyebb vágást.

Csapózsinor

Vonalak egyszerű jelölésére használatos.

Kúpos varrathenger

Sarkoknál éleknél fontos szerszám a kialakítása miatt. A tapéta szélek lesimításának ideális eszköze. 

Festő spatula

A gipszes javítások elengedhetetlen szerszáma. Igazi univerzális tapétázó szerszám.

Ragasztó henger

A ragasztó felhordására használjuk oldalfalon, mennyezeten és a tapéta felületén a szükségletnek megfelelően.

Tapétasimító

Szerszámot csak üvegszövet tapétákhoz, és nehéz vinyl tapétához ajánljuk.

Burkoló szerszámok a kínálatunkból:

Ha csempézésre vállalkozol, akkor szükséged lesz a következőkre: csempevágó, fugázó, fugakaparó, csempelyukasztó készlet, fugázó zsák, burkoló vödör készlet, tüskés henger, szintező készlet.

Csempevágó

Csempevágó a legegyszerűbb és legkényelmesebb eszköz, amely lehetővé teszi a csempe darabolását darabokra. A csempe rögzítve van a készülék belsejében, és egy kerék segítségével vágja a kívánt nagyságot.

Fugázó

Simító segítségével a fugázó anyagot egyenletesen beledolgozhatjuk a csempék közötti hézagokba, s így hatékonyan kiszoríthatjuk a benn rekedt levegőt.

Lapszintező készlet

Felléphetnek kisebb elhajlások a síktól, főként az élek mentén, amiket a különböző lapszintező rendszerek segítségével könnyedén ki lehet küszöbölni.

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.