Szabadka

024 523280
Glettek

Glettek

GLETTEK

 

A glett a vakolat legfinomabb változata.

Olyan massza, amely a gipsz (meszes általában por alakú ásvány) és a víz meghatározott arányú keveréke.

Megkülönböztetűnk kész(Diszperziós anyagok) és por formájú gletteket,külsőt és belsőt.

A glettek keverése és felhordása egyaránt lehet gépi illetve kézi.

Összetételüknek köszönhetően különböző vasatagságokban lehet dolgozni velük,pl 0-3 mm,0-6 mm,6-30 mm.

Beltériek ásványi-gipsz alapúak,mész alapúak(páraáteresztő),a kültériek cement alapúak.

 

Gipszbázisú anyagok

A lakásban a legtöbb glettelési feladatra használhatunk zsákos, gipszes anyagot, például gipszkarton szerkezetek hézagolására, lakóhelyiségek falainak és mennyezetének végső felületképzésére, illetve akadnak mindkét célra használható anyagok is. Használatuk nem ajánlott tartósan 80% feletti páratartalmú helyiségekben, illetve várhatóan nagy mechanikai terhelés mellett.

 

 Meszes anyagok

Kiváló páraáteresztésű, ezért műemléki környezetben, nedvességterhelt falazatokon és magas páratartalom mellett is használható anyagok. Különösen népszerű klasszikus épületeken, vályogházakon végzett felújítási munkáknál. A mész előállítása és felhasználása a többi anyagnál jóval kevésbé terheli a környezetet.Fertőtlenitő hatású a mész.

 

Cementes anyagok

Rendkívül masszív, fizikai behatásokkal és külső nedvességgel szemben fokozottan ellenálló, nagyobb igénybevétel mellett is használható anyagok. Szálerősítésű és kültérben is használható cementes glett is kapható. Tekintettel alacsony páraáteresztésükre, szerkezetében nedves falazaton nem használhatóak.

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.