Subotica

024 523280
Kompjutersko mešanje boja

Kompjutersko mešanje boja

U današnje vreme zidne boje  dobijaju sve više prostora, u sve manje stanova nailazimo na belo obojene zidove. Svi se trude da pronađu boje i nijanse koje najbolje odražavaju njihovu ličnost, a boje utiču na naše raspoloženje.

Međutim, pored svega ovoga, važno je uzeti u obzir karakteristike stana, veličinu i osvetljenja prostorija. Ovo je važno jer tamnije boje deluju kao da skupljaju prostor, dok ga svetlije nijanse čine prostranijim.

Ako među već spremnim obojenim zidnim bojama ne možemo da pronađemo boju svojih snova, onda je rešenje računarsko mešanje boja. Značajna prednost ovoga je, između ostalog, što su mogućnosti praktično neograničene, možete birati između hiljadu boja, a po kodu boje, potpuno ista boja može se proizvesti čak i nakon mnogo godina. Mašinsko farbanje se takođe može koristiti za mešanje spoljnih i unutrašnjih zidnih boja, emajla na bazi vode i rastvarača, zgrebane fasade i lazura.

Boje se biraju pomoću ton karte. Većina proizvođača ima svoj sistem boja koje su  povezane sa karticama u boji. Međutim, postoje sistemi boja koje su poznate i koje se koriste širom sveta. Kao što je npr. NCS ili RAL sistem boja. Možete birati između  više hiljade nijansi.

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.